top of page
Behandling1_edited.jpg

Microneedeling Dermapen 4

Microneedling är en behandling som på ett helt naturligt sätt ökar hudens kollagenproduktion. Vi arbetar med två olika typer av microneedeling, med och utan radiofrekvens. Beroende på vilka behov och förutsättningar du har rekommenderar vi olika. Nedan kan du läsa om microneedleing med Dermapen 4. Om du är intresserad av att kombinera microneedeling med radiofrekvens skall du läsa på sidan om Microneedling med Secret RF  Bäst är att alltid göra en konsultation  där vi kan skräddarsy en behandlingsplan för just dig!

Om Microneedling

På vår klinik i Stockholm använder vi oss av Dermapen 4 Behandlingarna är snabba och säkra med goda resultat. 

Dermapen 4 använder sig av 16 sterila engångsnålar som gör 1920 hål i huden per sekund med en automatisk vibrerande funktion. När Dermapen flyttas över hudens yta stimulerar den nyproduktion av kollagen samtidigt som microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Därmed säkerställs ett effektivt upptag av behandlingspreparat djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av elastiska komponenter ökar. 

Våra hudterapeuter som är experter på microneedeling hittar du på Linnégatan 35, Östermalm, Stockholm

Varför välja Microneedling?

 

Hudens struktur förbättras och föryngras, både vad gäller det översta hudlagret och djupare ner i Dermis. 

Dermapen4's kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laserbehandling. 

Till skillnad från traditionella microneedling rollers så orsakar Dermapen4 mindre trauma i huden och minimal epidermal skada.

Sterila engångsnålar eliminerar risken för smittspridning, medan det justerbara nåldjupet tillåter en behandling anpassad efter dina behov.

Om du vill ha dessa effekter och även jobba med kollagenstimulering långsiktigt och än mer på djupet rekommenderar vi att läsa om vår Secret RF behandling som tar microneedeling till en ny nivå!

Frågor & Svar / FAQ
MICRONEEDLING

Gör behandlingen ont?

En behandling med Dermapen4 är relativt smärtfri men man känna ett viss obehag då det kan upplevas som man river på huden. För mycket känsliga personer kan man dock behöva lägga på en bedövningssalva vid behandling av ärr och strier, då nålinställningen är djupare än vid en vanlig behandling. Vi rekommednerar känsliga personer att ta en Alvedon (paracetamol) innan behandling. Använd ej Ipren (Ibuprofen) då det kan öka blödningsrisken.

Kan alla behandlas med Dermapen?

Alla hudtyper kan behandlas med Dermapen 

Hur många behandlingar behövs?

Dermapen är en behandling som med fördel kan göras ett flertal gånger per år.

Förslagsvis börjar man med en kur och fortsätter därefter med 2-4 behandlingar per år, kombinerat med andra hudförbättrande behandlingar som vi har på kliniken.

 

Kurerna varierar beroende på indikation:

Hudföryngring: 3-6 ggr  (med 6-8 veckors mellanrum)

Akneärr: 4-8 ggr  (med 4-8 veckors mellanrum)

Hudbristningar: 4-8 ggr  (med 6-8 veckors mellanrum)

Huduppfräschning: vid behov (som max var fjärde vecka)

Vad ska man tänka på efter behandling?

När du lämnar kliniken efter din behandling kan huden kännas röd och varm.

Din rodnad och svullnad försvinner gradvis under 12-48 timmar, beroende på hur känslig du är. Du är vanligen helt återställd efter 3-5 dagar. Tiden efter behandlingen ska du vara extra noga med att återfukta huden. Var även noga med solskydd. Tänk på att din hud är mer mottaglig för bakterier efter behandlingen så var extra noga med hygien. Inför och efter behandlingen kommer din behandlare att gå igenom hur man bör ta hand om huden efter behandlingen.

 

När bör jag boka Dermapen 4 och när ska jag boka Secret RF microneedling med Radiofrekvens?

Det är alltid bäst att boka en konsultation för att diskutera dina behov och förutsättningar samt  vilka resultat du vill uppnå. Kort och gott är Secret RF en mer effektiv behandling än Dermapen. Samtidigt är den mer kostsam vilket inte passar alla, dessutom är SecretRf något mer smärtsam. Därmed är det alltid bra med en diskussion med din behandlare.

Välutbildad personal

Våra hudterapeuter är auktoriserade och har genomgått flertalet kurser och vidareutbildningar för att kunna erbjuda de bästa behandlingarna på marknaden samt kunna säkerställa och hålla en hög kvalitet. Din säkerhet är viktig för oss!

_N7A2266.jpg

Vi har ett gemensamt etiskt kontrakt

Vår personal har undertecknat och förbundit sig att följa ett antal etiska principer. De deltar fortlöpande i utbildningar inom området, upprätthåller kontinuitet i antalet behandlingar för att säkerställa praktiska färdigheter samt arbetar med godkända och vetenskapligt väldokumenterade produkter.

bottom of page