top of page

Microneedeling

Microneedling är en behandling som på ett helt naturligt sätt ökar hudens kollagenproduktion. Vi arbetar med två olika typer av microneedeling, med och utan radiofrekvens. Beroende på vilka behov och förutsättningar du har rekommenderar vi olika. Nedan kan du läsa om microneedleing med Dermapen. Om du är intresserad av att kombinera microneedeling med radiofrekvens skall du läsa på sidan om Secret RF  Bäst är att alltid göra en konsultation eller skräddarsydd ansiktsbehandling där vi kan skräddarsy en behandlingsplan för just dig!

Vad
behandlas

Favicon.png

ANTAL
BEHANDLINGAR

Favicon.png

Fina linjer/rynkor

Ärr

Akne

Grova porer

Hudbristningar

Huduppstramning

Pigmenteringar

Hudföryngring:

3 - 6 ggr 

Akneärr:

4 - 8 ggr 

Hudbristningar:

4 - 8 ggr 

Huduppfräschning:

 Vid behov

tid
 

Risker

Round Clock
Hexagon med en Cross

40 - 60

min

Få risker, övergående svullnad, rodnad, klåda, torrhet, 2-7 dagar beroende på intensitet.

Om microneedeling

På vår klinik i Stockholm använder vi oss av Dermapen4 vilket är en av de mest avancerade microneedlingverktygen på marknaden. Behandlingarna är snabba och säkra med goda resultat. 

Dermapen4 använder sig av 16 sterila engångsnålar som gör 1920 hål i huden per sekund med en automatisk vibrerande funktion. När Dermapen flyttas över hudens yta stimulerar den nyproduktion av kollagen samtidigt som microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Därmed säkerställs ett effektivt upptag av behandlingspreparat djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av elastiska komponenter ökar. 

Våra hudterapeuter som .r expertet på microneedeling hittar du på Linnégatan 35, Östermalm, Stockholm

varför microneedeling med Dermapen

Hudens struktur förbättras och föryngras, både vad gäller det översta hudlagret och djupare ner i Dermis. 

Dermapen4's kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laserbehandling. 

Till skillnad från traditionella microneedling rollers så orsakar Dermapen4 mindre trauma i huden och minimal epidermal skada.

Sterila engångsnålar eliminerar risken för smittspridning, medan det justerbara nåldjupet tillåter en behandling anpassad efter dina behov.

Om du vill ha dessa effekter och även jobba med kollagenstimulering långsiktigt och än mer på djupet rekommenderar vi att läsa om vår Secret RF behandling som tar microneedeling till en ny nivå!

Microneedling enkelt förklarat

Microneedling blir alltmer populär som behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Enkelt förklarat, orsakar Dermapen4 en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar.

Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan och börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition.

3E8DE17B-0A04-42F9-BBEE-4D62C32CE399.JPG

Dermapen 4

Dermapen lanserade det första mekaniska microneedling verktyget och är fortfarande marknadsledande världen över. 

 

Pennans snabbhet och styrka gör behandlingen i stort sett smärtfri.

FRÅGOR & SVAR

GÖR DET ONT?

En behandling med Dermapen4 är relativt smärtfri men man känna ett viss obehag då det kan upplevas som man river i huden. För mycket känsliga personer kan man dock behöva lägga på en bedövningssalva vid behandling av ärr och strier, då nålinställningen är djupare än vid en vanlig behandling. Vi rekommednerar känsliga personer att ta en Alvedon (paracetamol) innan behandling. Använd ej Ipren (Ibuprofen) då det kan öka blödningsrisken.

Kan alla HUDFÄRGer behandlas?

Alla hudtyper kan behandlas med Dermapen.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR?

Dermapen är en behandling som med fördel kan göras ett flertal gånger per år.

Förslagsvis börjar man med en kur och fortsätter därefter med 2-4 behandlingar per år, kombinerat med andra hudförbättrande behandlingar som vi har på kliniken.

 

Kurerna varierar beroende på indikation:

Hudföryngring: 3-6 ggr  (med 6-8 veckors mellanrum)

Akneärr: 4-8 ggr  (med 6-8 veckors mellanrum)

Hudbristningar: 4-8 ggr  (med 6-8 veckors mellanrum)

Huduppfräschning: Vid behov (var fjärde vecka)

BIVERKNINGAR?

Inga biverkningar. 

Det är dock ytterst viktigt med hygien efter behandlingen då behandlingen skapat mikroblödningar i huden.

när skall jag boka dermapen4 och när skall jag boka secret rf Microneedeling med radiofrekvens?

Det är alltid bäst att boka en konsultation för att diskutera dina behov och förutsättningar samt  vilka resultat du vill uppnå. Kort och gott är SecretRF en mer effektiv behandling än Dermapen. Samtidigt är den mer kostsam vilket inte passar alla, dessutom är SecretRf något mer smärtsam. Därmed är det alltid bra med en diskussion med din behandlare.

FÖRE BEHANDLING

Kom gärna osminkad men inte ett måste.

EFTER BEHANDLING

När du lämnar kliniken efter din behandling är du röd och varm.

Din rodnad och svullnad försvinner gradvis under 12-48 timmar, beroende på hur känslig du är. Du är vanligen helt återställd efter 4-5 dagar.

Tiden efter behandlingen ska du vara extra noga med att återfukta huden. Var noga med solskydd och undvik solen helt under 48 timmar. 
Tänk på att din hud är mer mottaglig för bakterier efter behandlingen så var extra noga med hygien.

bottom of page