top of page

Hudföryngring & vacker lyster med Skinbooster

 Skinbooster är en injektionsbehandling som kan hjälpa till att stegvis förbättra din hud genom att öka återfukta och stimulera  huden samt förbättra elasticiteten och minska de fina linjerna. 

Vi använder oss av traditionella produkter som Restylane Skinbooster, Juvederm Volite och Profhilo.

Vi har även NCTF produkter som kan kombineras med neurotoxin eller peeling för en hudföryngring. Diskutera gärna olika möjligheter med din behandlare.  

Skinbooster ger tillbaka fukt och volym inifrån

 

Skinbooster är en behandling som gradvis bygger upp huden och förbättrar hudens elasticitet, struktur samt ger huden en ökad naturlig lyster och spänst.

Skinboosters är en tunnflytande gelé som injiceras i huden för att ge tillbaka fukt och volym inifrån. De innehåller hyaluronsyra och vatten, just de ingredienser som man förlorar när huden åldras. Effekten av Skinbooster är att huden ser slätare, yngre, mer elastisk och fräschare ut.

Det är inte bara ansiktet som kan behandlas med Skinbooster utan behandlingen passar även utmärkt för att stärka känslig och utsatt hud på hals, dekolletage och händer samt områden med acneärr. Även örsnibbar, läppkonturer och ytliga små linjer kan behandlas.

Injektionsbehandlingar för en slätare, yngre och mer elastisk hud!

 

Injektionerna ges vanligtvis vid 2–3 behandlingstillfällen med 2–4 veckors mellanrum för att gradvis återställa elasticiteten och slätheten hos din hud

 

Regelbundna underhållsbehandlingar (ungefär var 6:e månad) genomförs efter överenskommelse med din behandlare för att säkerställa att resultatet håller länge

 

Kliniska studier visar en långvarig effekt av en behandlingskur med Skinboosters så som förbättring av hudens elasticitet i ansikte och på händer i upp till 12 månader efter den första behandlingen.

Vad skall jag välja för SkinboosteR FÖR BÄSTA RESULTAT?

Bäst är att boka konsultation och diskutera dina förutsättningar och önskemål. Då kan även behandlaren förklara skillnaderna för dig.

Skinboosters innehåller i grunden hyaluronsyra, en av de viktigaste beståndsdelarna för huden. Hyaluronsyra bevarar fukt, därför är hyaluronsyra extremt viktig för att huden inte ska torka ut den bevarar fukt och skapar elasticitet. Kroppen producerar själv hyaluronsyra men allt efter vi blir äldre försämras vår egen produktion av och därmed påverkas huden negativt. 

När man lyckades börja producera hyaluronsyra på konstgjord väg så kom de första filler märkena på marknaden, Den första moderna fillern är faktiskt en svensk uppfinning (Restylane). Ett av problemen med hyaluronsyra är att den bryts ner av kroppen relativt fort. Därför gjorde man konstgjorda bindningar i hyaluronsyran (korslänkar) för att den skulle hålla bättre och stanna kvar i huden, vilket helt nödvändigt när man gör en filler behandling annars skulle produkten försvinna alldeles för fort. Olika fillers har olika sammansättningar beroende på hur ”hård” den skall vara tillexempel i käk-linjen och hakan har man en hård filler. På kinder och kindben har man en mellan variant för att mimiken skall bevaras och i läpparna är den mjuk för att vara följsam. Dock går mjukare fillers ur kroppen lite fortare. 

 

När vi kommer till skinboosters kan man inte använda en hård filler eller mycket ”korslänkad” då skulle den inte sprida sig särskilt väl och huden skulle bli konstig. Första skinboostern på marknaden var Restylane Vital Skinbooster och satte standarden för hur en skinbooster skall vara, den är efterfrågad och mycket populär. Med tiden har utvecklingen gått framåt och det finns flera olika typer av skinboosterS, Juvederm Vital har vi också på kliniken och den är mycket lik Restylane. RRSHA innehåller en större mängd 3ml hyarulonsyra vilket kan göra att resultatet håller längre varpå namnet long lasting. 

NCTF 135HA är en unik kombination av 53 aktiva ingredienser + hyaluronsyra jobbar tillsammans för att stimulera cellförnyelse, kollagen och fibroblaster. är en  vitamincocktail som behandlar fina linjer, textur, elasticitet, pigmenteringar och förbättrar hudens fukt och lyster. En 3 ml sammansatt cocktail stämplas in ytligt i hudlagret. Därefter avslutas behandlingen med en lugnande fukt mask. Hyraulonsyran är inte korslänkad.

 

Profhilo innehåller en av de högsta koncentrationerna av stabiliserad hyaluronsyra på marknaden, dock är inte Profhilo korslänkad utan har istället 7 aminosyror och tre peptider för att stimulera hudens produktion av kollagen. Eftersom den är termiskt bunden och inte kemiskt bunden fungerar den som en bra hydrator (återfuktare), och inte en volymsprodukt så som traditionella skinboosters som kan jämna ut små rynkor men samtidigt kan ge ett fylligare ansikte. Profhilo sprider sig snabbt och reagerar med din egen vävnad för att omedelbart öka hydrering. Under de närmaste fyra veckorna går den in i fas två och börjar arbeta med att öka kollagenproduktionen. Detta omformar effektivt huden och ger den ett smidigare, jämnare och fastare utseende.

 

Det finns även andra produkter som är fantastiska för huden. PRP & PRF arbetar på samma sätt men då använder man kroppens eget blod och centrifugerar det och injicerar tillbaka plasma lite som en stamcellsbehandling. Det passer de som vill arbeta helt naturligt. Slutligen kan vill jag slå ett slag för Harmonyca. HArmonyCa är en hybridinjektionsbehandling som kombinerar två olika behandlingar som ger huden mer volym samt en hudförbättring. De två aktiva substanserna är hyaluronsyra med kalciumhydroxiapatit som tillsammans ger ett omedelbart lyft och en långvarig hudförbättring. Detta är absolut den produkt som ger bäst resultat samtidigt passar den inte alla och inte allas plånböcker.


 

Så vad skall du välja? Oavsett vad du bokar så gör vi den behandling och använder den produkt som du och behandlaren kommer överens om. Bäst är att ta diskussionen under konsultationen. 

Hudföryngring med microtox och nctf

1920x1080-COMPO-NCTF-LABEL-DTMYC-RGB-FM-0723-WEB.png
1920x1080-CUBE-NCTF-LABEL-DTMYC-RGB-FM-0723-WEB.jpg

MICROTOX + NTCF

Microtox består av en blandning av muskelavslappnande samt NCTF.

Toxinet förbättrar hudstrukturen och jobbar på stora porer, ytliga kärl och fina linjer.

NCTF 135HA är en  vitamincocktail som behandlar fina linjer, textur, elasticitet, pigmenteringar och förbättrar hudens fukt och lyster. En 3 ml sammansatt cocktail stämplas in ytligt i hudlagret. Därefter avslutas behandlingen med en lugnande fukt mask.

NCTF 135HA är en unik kombination av 53 aktiva ingredienser + hyaluronsyra jobbar tillsammans för att stimulera cellförnyelse, kollagen och fibroblaster. 

 

Boosta huden med en Kur

1) Behandling med Microtox och NTCF

2) Behandling 2 veckor därefter med NTCF

3) Behandling igen efter ca 2 veckor med NTCF

För optimalt resultat.

Ögonbehandling som reducerar mörka ringar, fina linjer förbättrar hudkvalitet och hudsturkturen

1920x1080-COMPO-NCTF-LABEL-DTMYC-RGB-FM-0723-WEB.png
1920x1080-KV-EGERIE-CLINICAL-NCTF-DTMYC-CENTER-FM-RGB-0523-WEB.jpg

FILLMED Beautifeye Bright Peel + NCTF (ögonbehandling som reducerar mörka ringar, fina linjer förbättrar hudkvaliteten och hudsturkturen) 

  • En säker behandling som inte fyller huden utan reparerar huden inifrån.

  • För alla åldrar. 

  • Behandlingen bör göras 3 gånger med ca 2 veckor mellanrum för optimalt resultat. 

 

FILLMED Bio Nutri Lift - Art Filler + NCTF (utjämnande och lyftande effekt samtidigt som den återställer fukthalten och förbättrar hudkvaliteten) 

  • Återställer volym och strukturen i ansiktet och förbättrar hudkvaliteten. 

  • 30+

  • Behandlingen kräver 1 session per år.

SKINBOOSTERS BEHANDLINGSOMRÅDEN 

girl-2386999_edited_edited.jpg

Ansikte

FRÅGOR & SVAR OM SKINBOOSTER

Kan alla behandlas med Skinbooster?

Nej, inte personer under 18 år samt personer som är gravida, ammande eller som har sår/inflammation i området som ska behandlas, tex herpes.

 

Vad
behandlas

Favicon.png

ANTAL
BEHANDLINGAR

Favicon.png

tid
 

Risker

Round Clock
Hexagon med en Cross

Hudförbättrande och återfuktande behandling av ansiktet. Man kan även behandla dekolletage och hals.

Se gärna också våra hudföryngrande behandlingar med NCTF som även kan behandla ögon

Med Profhilo Body can vi behandla mage armar och knän.

Bäst är en kur om 2-3 ggr därefter återkommande någon med längre intervaller.

25-30

minuter

Det finns alltid risker med injektioner Behandlingen utförs alltid av en läkare eller sjuksköterska, under konsultationenskall du informeras kring alla risker. 

Att tänka på vid behandling

FÖRE BEHANDLING

Behandlingen behöver föregås av en konsultation.

EFTER BEHANDLING

Man bör avvakta träning 48–72 timmar för att undvika risk för ökad svullnad pga. ökad cirkulation.

bottom of page