top of page
Women in Bodysuit_edited.jpg

Hårborttagning med laser i Stockholm - Alexandrite laser

Laser hårborttagning i Stockholm - Linné Hudklinik

Vi på Linné Hudklinik är stolta över att kunna erbjuda det absolut senaste inom permanent hårborttagning med laser på Östermalm, Stockholm. Excel HR från Cutera Alexandrite är en av marknadens bästa lasermaskiner för hårborttagning.

 

En av de främsta fördelarna med Excel HR är att den kombinerar olika tekniker för att ta bort hår. Detta gör behandlingen både snabb och bekväm. Vår laser har en kylningsteknik som minskar smärta och obehag, vilket gör att behandlingen är enklare att genomföra jämfört med andra typer av laserbehandlingar. Excel HUR fungerar på alla hudtyper. Detta är möjligt tack vare att lasern har olika våglängder som kan anpassas för att behandla olika hudtyper.

Fördelar med Excel HR laser hårborttagning:

-  TruePulse teknik – levererar konstant långvarig energi för ett jämnare resultat.

-  Sapphire contact cooling med double Peltier – bättre säkerhet och behagligare behandling, huden kyls under behandlingen för din säkerhet

-  Stor Spot upp till 18mm med full energi – spotsize byter man på panelen vilket kortar ner behandlingstiden

Excel HR kombinerar en kraftfull 755 nm Alexandrit-laser och Cutera's beprövade långpuls 1064 nm Nd: YAG-laser för säker, effektiv hårborttagning med hög effektivitet på alla hudtyper. Kombinationen av våglängder möjliggör effektiv hårborttagning och är en lösning för epidermala pigmentförändring och vaskulära kärl.  

Hur går en laser hårborttagning till?

När du först kommer till oss går vi igenom hur behandlingen utförs. Vi bedömer hud och hårtyp för att uppskatta dina förutsättningar. Processen fungerar genom att ljuset som sänds ut från vår IPL Nordlys absorberas av hårstråets melanin som i sin tur omvandlar ljuset till värme. Därefter leds värmen till roten av hårsäcken vilket förhindrar ytterligare hårväxt.

OOBS! Behandling på mörk hud kräver konsultation för att bäst rådgöra om och hur vi kan behandla oönskad hårväxt.

 

Att tänka på innan och under en laser hårborttagning

Är man förkyld eller har herpesutbrott behandlar vi inte. Detsamma gäller gravida eller ammande. Från fyra veckor innan behandlingen tills kuren är över bör man inte sola, använda brun utan sol, vaxa eller plocka håret på området som behandlas. Däremot går det bra att raka området.

 

Hårets olika växtfaser

Håret har tre olika tillväxtfaser. Anagen, katagen och telogen fas. Det är viktigt att håret befinner sig i anagen fas under själva behandlingen, då får man bort håret permanent. Under denna fas har håret kontakt med tillväxtcentrum nere i roten som vår IPL Nordlys neutraliserar. Många hårstrån befinner sig ofta i denna fas. Hur många behandlingar som behövs beror bland annat på i vilka faser dina hårstrån befinner sig i vid behandlingstillfället, din hudtyp samt ditt hårs anatomi. Efter varje behandling får den behandlade ytan färre hårstrån för att till slut blir permanent hårlöst. Det kan därför variera mellan olika personer hur många behandlingar som krävs innan allt hår är borta. I snitt behöver ett parti en kur om sex till tio behandlingar med sex till åtta veckors mellanrum mellan varje behandling.

Frågor & svar / FAQ
Hårborttagning med laser i Stockholm

Vad ska man tänka på innan en hårborttagning med laser?
-Raka området dagen innan
-Använd ej brun utan sol produkter på det område som skall behandlas 
-Plocka/vaxa ej håret på det behandlade området 
-Inte sola eller vara solbrun innan behandling 


Vad ska man tänka på efter hårborttagning med laser?
-Inte sola det behandlade området
-Inte skrubba det behandlade området första veckan
-Plocka/vaxa ej håret på det behandlade området 
-Smörj gärna in området med en mild återfuktande produkt efteråt
-Det går bra att raka området som behandlas mellan behandlingarna

Kan man behandla alla hudtoner?
Med IPL med Nordlys kan man behandla ljus till medelmörk hud man kan i vissa fall behandla lite mörkare hudtyper men då med försiktighet. 

Kan man behandla alla typer av hår?
För att behandlingen ska fungera som bäst att det bra att ha bruna eller svarta hårstrån. Grått, rött och blont hår kan vara svårbehandlade och vi kan därför inte garantera ett bra resultat på dessa hårtyper. 

Hur många laserbehandlingar behövs för hårborttagning?

Hur många behandlingar som krävs är väldigt individuellt då det baseras på vilken växtfas håret är i, hårets färg och tjocklek samt hudton men generellt sett brukar det krävas mellan 6-10 behandlingar för ett hårfritt resultat. 


När bör man ej göra IPL
Om du är gravid, ammande, har cancer, har ett pågående herpesutbrott, äter en pågående antibiotika kur, har en pågående infektion eller är förkyld. 

Hur länge håller en laser hårborttagning?

Det finns inget som heter permanent hårborttagning utan vad som är mer rättvisande är istället permanent hårreducering. Man kan aldrig säga att man aldrig får tillbaka något hår. Vid hormonella förändringar till exempel kan förutsättningarna förändras, då kan hårceller stimuleras och på så vis kan ny hårväxt börja växa. Forskning visar att hår som behandlats med IPL/Laser inte växer tillbaka. Däremot kan anlag för hår som varit inaktiva aktiveras på grund av hormonell påverkan såsom efter klimakteriet, mediciner eller av sjukdomar. I de fall rör det sig då om helt nya hårstrån. Det som vi lyckas reducera bort är borta för alltid.

Finns det något viktigt jag behöver tänka på?
Tar du receptbelagda mediciner bör du informera kliniken om detta innan bokning sker. Upplys alltid din terapeut om ditt hälsotillstånd. 

Kan jag få mer hår av laser / IPL?
En del patienter kan uppleva att det efter en hårborttagningsbehandling ser ut som om de fått mer hår. Den enkla förklaringen är att att de kvarvarande vilande hårsäckarna ”aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Till följd kan man enklare behandla de ”nyaktiverade” hårsäckarna vid nästa behandling.

Gör behandlingen ont?

Detta kan vara lite individuellt beroende på hur ens smärttröskel ser ut. De flesta upplever inte att behandlingen är speciellt smärtsam. Det kan även skilja i hur ont det gör beroende på vilket område man behandlar överläpp samt bikinilinje kan kännas lite mer då huden är tunnare på dessa områden. Efter behandlingen kan man vara lite röd och svullen.

Varför är Alexandrit laser bättre än diodlaser?

Alexandritlasern har alltid varit guldstandarden inom hårborttagning, med hela 20% högre effektivitet än Diodelaser. trots det är Diodlaser vanligt förekommande inom hårborttagning. Laserljuset tas fram elektroniskt med hjälp av en diod. En diod är elektronik och som all elektronik så tappar den sin kvalité med tiden. Oavsett vilken våglängd som genereras med dioden tappar den effekt efter varje användning och kundens resultat blir sämre och sämre. Laser kan även skapas med hjälp av kristaller, vilket ger precisa resultat och jämn kvalitet över tid. Laser med Alexandritkristall är guldstandarden för hårborttagning på marknaden. Alexandritlasern har våglängden 755 nanometer som absorberas bättre av hårets pigment.  Kristallen är monterad direkt i maskinen och kan alltså inte bli sämre över tid.

Välutbildad personal

Våra hudterapeuter är auktoriserade och har genomgått flertalet kurser och vidareutbildningar för att kunna erbjuda de bästa behandlingarna på marknaden samt kunna säkerställa och hålla en hög kvalitet. Din säkerhet är viktig för oss!

_N7A2266.jpg

Vi har ett gemensamt etiskt kontrakt

Vår personal har undertecknat och förbundit sig att följa ett antal etiska principer. De deltar fortlöpande i utbildningar inom området, upprätthåller kontinuitet i antalet behandlingar för att säkerställa praktiska färdigheter samt arbetar med godkända och vetenskapligt väldokumenterade produkter.

bottom of page