top of page

Fettfrysning
(Body Sculpting ColdSculpting)

I Stockholm utför vi Fettfrysning / coldsculpting även kallad cryolipolys med Z-Lipo är en vetenskapligt bevisad metod för att reducera antal fettceller i det behandlade området. 

Fettfrysning / cold sculpting även kallad cryolipolys med  Z-Lipo från Zimmer är en vetenskapligt bevisad metod för att reducera antal fettceller i det behandlade området.

Fettdepåer som vägrar ge med sig på kroppen till exempel  under hakan, på magen, in- & utsida lår och kärlekshandtag kan vara svårt att få bort även med bra kost och träning. Fettfrysning / Cold sculpting är ett icke kirurgisk alternativ till att få bort dessa! Om du vill veta mer boka en konsultation på kliniken i Stockholm, vi finns på Linnegatan 35 på Östermalm. 

Fakta om fetceller:

- Varje vuxen har en begränsad mängd fettceller

- Vid bantning / viktminskning blir fetcellerna mindre i storlek men de är lika många

- Fetceller kan reduceras på två sätt, genom kirurgiskt ingrepp eller fettfrysning

- Kroppens lymfsystem tar hand om och fraktar bort döda fettceller

- En förstörd fettcell är borta för alltid och kommer ej tillbaka

Eftersom lymfsystemet är inkopplat och en viktig del av behandlingen rekommenderar vi att kombinera med kombinera fettfrysning både med vår kompressionsbyxa / lymfmassage och med Insculpt 4.0 från QRYO som stimulerar musklerna i magen och ökar fettförbränningen. 

Läs gärna mer om Insculpt på https://qryo.se/insculpt/

fettfrys.JPG
fettfrysning.JPG

Med Z-Lipo fryser vi ned behandlat område på till -10 grader. Kylan skadar fettcellerna (men inte omgivande vävnad) och fettsyrorna inne i fettcellen kristalliseras vilket leder till naturlig celldöd. Kroppen kommer sedan transportera bort de eliminerade fettcellerna på naturlig väg, en process som fortsätter upp till 3 - 6 månader efter behandlingen.

Det är också så lång tid det tar innan man kan se det slutgiltiga resultatet. Dock kan man redan efter 4-6 veckor märka av en förändring, en del kan se resultat redan efter 2-3 veckor. 

 

För bästa effekt rekommenderar vi 2-3 behandlingar av samma område med minst 8 veckors mellanrum. Vi rekommenderar också kolhydratfattig kost och daglig motion för att öka effekten ytterligare. Dessutom blir ju hela du piggare och starkare!

coolshaping.JPG
zlipo.JPG
fettfrys_coolshaping.JPG

Fettfrysning i stockholm

BEHANDLINGSOMRÅDEN

alexander-krivitskiy-E0LWTC7DErU-unsplash.jpg

Haka

VAD HÄNDER UNDER DIN BEHANDLING?
FETTFRYSNING

FÖRE BEHANDLING

Behandlingen bör föregås av en konsultation.

Då möter du någon av våra trevliga sjusköterskor eller hudterapeuter på Linnegatan 35, Östermalm Stockholm.

Då mäter vi potentiellt område, diskuterar dina förutsättningar och vilka förväntningar du har och resultat du kan få.

detta händer under behandlingen

Innan du behandlar dig får du göra en hälsodeklaration därefter träffar du en av våra hudterapeuter. Du får lägga dig på vår behandlingssäng. Du beskriver om fettförbränning eller muskeluppbyggnad är i fokus och vilka områden du vill fokusera på.

Därefter fäster din behandlare plattor på kroppen med hjälp av elastiska band. Insculpten har även plattor för armarna, lår och vader kan också behandlas.

 

När maskinen startar skickas elektromagnetiska pulser till det behandlade området. Du känner starka kontraktioner, en del finner det obehagligt men ingen smärta om du inte väljer att utmana dig och köra hårt under behandlingen.

 

Behandlingen brukar ofta bli behagligare för varje gång eftersom man vänjer sig vid metoden och den känsla som uppstår. 

EFTER BEHANDLING

Enligt de vetenskapliga studier som gjorts av fettfrysning finns det inga långsiktiga risker eller komplikationer av behandlingen. Man kan få blåmärken och en del upplever "stickningar" i det behandlande området men det försvinner efter några dagar upp någon vecka eller två.

Välutbildad personal

Våra hudterapeuter är auktoriserade och har genomgått flertalet kurser och vidareutbildningar för att kunna erbjuda de bästa behandlingarna på marknaden samt kunna säkerställa och hålla en hög kvalitet. Din säkerhet är viktig för oss!

_N7A2266.jpg

Vi har ett gemensamt etiskt kontrakt

Vår personal har undertecknat och förbundit sig att följa ett antal etiska principer. De deltar fortlöpande i utbildningar inom området, upprätthåller kontinuitet i antalet behandlingar för att säkerställa praktiska färdigheter samt arbetar med godkända och vetenskapligt väldokumenterade produkter.

bottom of page