FETTFRYSNING
(Body Sculpting)

Fettfrysning även kallad cryolipolys med Z-Lipo är en vetenskapligt bevisad metod för att reducera antal fettceller i det behandlade området.

Fettfrysning även kallad cryolipolys med Z-Lipo är en vetenskapligt bevisad metod för att reducera antal fettceller i det behandlade området.

Envisa fettdepåer på kroppen såsom under hakan, på magen, in- & utsida lår och kärlekshandtag kan vara svårt att få bort även med bra kost och träning. Fettfrysning är ett icke kirurgisk alternativ till att få bort dessa!

Fakta om fetceller:

- Varje vuxen har en begränsad mängd fettceller

- Vid bantning / viktminskning blir fetcellerna mindre i storlek men de är lika många

- Fetceller kan reduceras på två sätt, genom kirurgiskt ingrepp eller fettfrysning

- Kroppens lymfsystem tar hand om och fraktar bort döda fettceller

- En förstörd fettcell är borta för alltid och kommer ej tillbaka

Eftersom lymfsystemet är inkopplat och en viktig del av behandlingen rekommenderar vi att kombinera med kombinera fettfrysning både med vår kompressionsbyxa / lymfmassage och med Insculpt 4.0 . 

Lä gärna mer om Insculpt på https://qryo.se/insculpt/

Med Z-Lipo fryser vi ned behandlat område på till -10 grader. Kylan skadar fettcellerna (men inte omgivande vävnad) och fettsyrorna inne i fettcellen kristalliseras vilket leder till naturlig celldöd. Kroppen kommer sedan transportera bort de eliminerade fettcellerna på naturlig väg, en process som fortsätter upp till 3 - 6 månader efter behandlingen.

Det är också så lång tid det tar innan man kan se det slutgiltiga resultatet. Dock kan man redan efter 4-6 veckor märka av en förändring, en del kan se resultat redan efter 2-3 veckor. 

 

För bästa effekt rekommenderar vi 2-3 behandlingar av samma område med minst 8 veckors mellanrum. Vi rekommenderar också kolhydratfattig kost och daglig motion för att öka effekten ytterligare. Dessutom blir ju hela du piggare och starkare!

BEHANDLINGSOMRÅDEN

alexander-krivitskiy-E0LWTC7DErU-unsplash.jpg

Haka

FRÅGOR & SVAR

Kan alla göra en fettfrysning?

Det är svårt att göra på lår och vader då hänvisar vi till Insculpt 4.0. 

Nej, man får inte göra en Z-Lipo behandling om man har följande diagnoser:

Raynauds sjukdom, Gravid el ammar, Svår diabetes, Nyopererad, Köldallergi/extrem köldkänslighet, Försämrad leverfunktion, Hepatit C, Cirkulationsrubbningar eller Bråck

 

FÖRE BEHANDLING

Behandlingen bör föregås av en konsultation.

EFTER BEHANDLING

Enligt de vetenskapliga studier som gjorts av fettfrysning finns det inga långsiktiga risker eller komplikationer av behandlingen. Man kan få blåmärken och en del upplever "stickningar" i det behandlande området men det försvinner efter några dagar upp någon vecka eller två.

Välutbildad personal

Våra hudterapeuter är välutbildade och certifierade. Estetisk injicering är förbehållen legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal från och med 1 Juli 2021 (dvs enbart läkare, tandläkare och sjuksköterskor får enligt lag utföra dessa behandlingar). Din säkerhet är viktig för oss, vår personal har rätt kompetens och behandlingen håller hög kvalitet.

Linné-hudklinik-behandling-Senem.jpg

Vi har ett gemensamt etiskt kontrakt

Vår personal har undertecknat och förbundit sig att följa ett antal etiska principer. De deltar fortlöpande i utbildningar inom området, upprätthåller kontinuitet i antalet behandlingar för att säkerställa praktiska färdigheter samt arbetar med godkända och vetenskapligt väldokumenterade produkter.

Estetiska-injektionsrådet-Certifikat.png