top of page

platelet rich plasma-
PRP

PRP (platelet rich plasma) är en behandling  där du använder din egen blodplasmas positiva egenskaper för att stimulera ny produktion av hårceller och kollagen.

Detta är en mycket bra behandling för både män och kvinnor som är tunnhåriga eller har börjat tappa sitt hår och vill få det att börja växa bättre. Behandlingen stimulerar hårtillväxten. Blodplasman med tillväxtfaktorer stimulerar stamcellerna runt hårsäcken som vidgar sig. När hårsäcken blir större börjar den producera ett starkare hårstrå och hårtillväxten ökar. PRP-behandling kan utföras på håret på huvudet samt på män även för skägg.

Yngre Ansikte & hud med PRP-behandling

PRP är blodplasma som har berikats med blodplättar och är en injektionsbehandling med ditt eget blod. PRP är den perfekta behandlingen för dig som önskar en ”naturlig” behandling då materialet är ditt eget.

När vi människor åldras så förlorar huden sin elasticitet, det som försvinner från kroppen är hyaluronsyra samt vårt kollagen. PRP hjälper till att återskapar dessa ämnen i huden. Resultatet ger en yngre och tåligare hud med färre rynkor och ökad elasticitet. 

Hudens kvalitet förbättras och behandlingen kan användas vid följande problem: 

-Rynkor eller fina linjer

-Slapp hud

-Bristningar

-Ärr

-Hyperpigmentering

-Rosacea

-Ojämn hudton

Behandlingen kan med fördel kombineras med Hyraulonsyra för att förstärka effekten på olika djup. Plasman som injiceras i ansiktet, halsen och dekolletege ökar din cellförnyelse samt stimulerar nybildning av kollagen och elastin.

Fördelen med PRP och PRF behandling på huden är att du kan behandla områden med bristningar, ärr eller hyperpigmentering..

PRP i kombination med hyarulonsyra

PRP kan även kombineras med icke korslänkad hyarulonsyra för förstärkt effekt vid hudföryngring. Man utvinner plasma på samma sätt. Därefter blandar man med högkvalitativ icke korslänkad hyarulonsyra för än bättre hudföryngring. Man slätar ut, förstärker och stimulerar. Mycket bra för hals, händer dekolletage men även i ansiktet.  

hair-loss-4818772_edited.jpg

Kollagen viktigt för huden

Kollagen och elastin är beståndsdelar som bygger upp din hud  och håller huden fast, elastisk och återfuktad. Huden producerar eget kollagen.  Kroppens produktion av kollagen minskar med ungefär 1% per år efter 25 års ålder, vilket innebär att vi behöver stimulera kroppens produktion av och i vissa fall tillföra  kollagen för att upprätthålla en god nivå. Ytterligare faktorer som kan bidra till minskad kollagenproduktion är även socker, rökning, stress och UV-strålning.år ungefär och försämras ytterligare om du utsätts för mycket sol och/eller röker. 

Platelet- Rich Fibrin -PRF - (kommer snart)

PRF är injicerbart Platelet Rich Fibrin och är en andra generationens koncentrat av blodplättar och som inte använder sig av antikoaguleringsmedel och aktivator. PRF omvandlas till gel direkt efter injektion och fungerar därför som en filler.

Användningen av blodkoncentrat inom estetisk och regenerativ medicin har ökat stort. Patienterna gillar konceptet att använda kraften i sina egna celler i stället för syntetiska alternativ i jakten på ett yngre och fräschare utseende.

PRF / PRP 

BioFillers 

Här används kroppens egen produceradw Plasman värms upp för att skapa denaturerat serumalbumin och blandas med naturliga tillväxtfaktorer från blodet. Detta i sin tur skapar ett biologiskt fyllmedel eller "BioFiller" som härstammar helt från helblod, med utökade resorptionsegenskaper som gör att materialet kan hålla i upp till 6 månader.

Vampyrbehandling (PRP/PRF)

Din kropp har förmågan att regenereras och behandla vävnad i alla delar av huden. Stamcellerna gör det varje dag under ditt liv. PRF-stamcellsföryngringsterapi, känd som självföryngringsbehandling, är en ledande behandling som utnyttjar healingskraften av blodplättar och tillväxtfaktorer i ditt eget blod för att stimulera stamcellsresponsen.

I-PRF är en förkortning för termen "blodplättsberikad fibrin". Det är 2a generationen av den gamla välkända behandlingen PRP. PRF är känt över hela världen och har ett brett utbud av indikationer, inklusive dermatologi, kosmetika, tandvård, ortopedi och andra medicinska grenar. Den kallas även Vampyrbehandling.

I-PRF (Injicerbar blodplättrik Rich Fibrin) är en ny fibrinogenrik blodplättinnehållande metod för användning i flytande form för att underlätta appliceringen av ämnen. I-PRF erhålls genom centrifugering av kundens blod i rören utan några tillsatser. Den resulterande beredningen är således 100% naturlig och kan tryggt användas i huden. Den representerar revolutionerande regenerering och hudregenereringsprocess vid hjälp av stamceller och tillväxtfaktorer som tas från eget blod. Vårt blod innehåller särskilda tillväxtfaktorer som stimulerar proliferation av fibroblaster och keratinocyter, som deltar i produktionen av kollagen och keratin, och spelar en viktig roll i omsättningen av skadade celler och bildandet av nya blodkärl och leder därmed till produktion av en ny vävnad.

Behandlingen upprepas 3–4 ggr under en 2 månaders period. Efter enbart en behandling kan man märka upp till 30% förbättring. Det rekommenderas då att behandlingen upprepas en gång i halvåret eller en gång per år efter behov.

PRF stamcellsföryngringsterapi kan användas för:
Reducering av rynkor
Behandling av akneärr
Föryngring av huden på ansiktet, händerna och andra delar av kroppen
Naturlig volymförstoring i läppar/kinder
Stimulering av hårväxt
Behandling av mörka ringar runt ögonen
 

FÖRBEREDELSE
Före behandlingen kommer behandlaren att ta 10 till 20 ml av ditt blod via en kanyl. Den smärta du eventuellt känna är minimal, samma som vid en klassisk blodprovstagning. Därefter kommer behandlaren att separera plasman från andra komponenter i ditt blod vid användning av en höghastighetscentrifug.

BEHANDLINGEN
Behandlingen utförs snabbt och enkelt. Plasman appliceras under huden med hjälp av injektioner eller microneedling, det är behandlaren som avgör appliceringsmetoden. Resultaten är synliga några dagar efter behandlingen, medan den fulla effekten förväntas under de kommande månaderna på grund av processen att skapa nytt kollagen och elastin. Under denna period återupplivas huden, blir mjukare, mer elastisk och synligt regenererad.


ÅTERHÄMTNING
Efter proceduren är det möjligt att se rodnad, svullnad och känna minimal smärta i det behandlade området, vilket vanligtvis försvinner inom några timmar till 1 dag, beroende av appliceringsmetoden. De flesta kunder återgår till sin normala aktivitet omedelbart efter behandlingen.

Inom några veckor efter behandlingen syns en allmän förbättring av hudens fukt, struktur och ton. Efter tre till sex veckor börjar utvecklingen av ny kollagen och nya blodkärl, och under de kommande tre till sex månaderna försvinner synbart linjer. Den fulla effekten av behandlingen kan ta upp till två år, beroende på personen men resultatet är långvarigt och värt att vänta på.

Frågor och svar Kring PRP

BEHANDLINGSOMRÅDEN PRP 

Hårbehandling

Håravfall

PRP kan ha en gynnsam effekt på håravfall. Speciellt om behandlingen påbörjas tidigt. Har man förlorat allt hår kan man ej behandla. 

FRÅGOR & SVAR KRING PRP

att tänka på
FÖRE PRF-BEHANDLING

Drick ordentligt med vatten inför din behandling. Det kan underlätta när vi ska ta blod från dig.

 

Undvik att ta omega-3 tillskott eller äta mat med mycket omega-3. Omega-3 kan fungera blodförtunnande vilket gör att risken för blåmärken under behandlingen ökar. Det är inte farligt men det är trevligare med mindre blåmärken.  

Vi rekommenderar att inte ta värktabletter med ibuprofen senast 48 timmar innan din behandling t.ex Ipren av samma orsak. Ta gärna Alvedon eller paracetamol innan då det kan minska smärtan.

 

Undvik alkohol 24 timmar innan behandlingen.  

Inför behandling med PRP / PRF i hårbotten bör du duscha och tvätta håret samma dag innan behandlingen. Ring eller maila gärna om du har några frågor. Boka en konsultation med din behandlare innan. 

att tänka på
EFTER PRF-BEHANDLING

Eftervård och metoder för att förebygga infektion eller skada

  • Du skall undvika att ta på eller röra det behandlade området samma dag som behandlingen. Det finns en infektionsrisk då området kan vara skadad eller sårigt.

  • Undvik träning, bastu & jacuzzi i 24 timmar för att minska risken för svullnad och infektion i området. För bästa resultat så bör du avvakta med att duscha till dagen efter. Då får plasman längre tid att verka.

  • Undvik direkt solljus ca. 2 veckor och bör använda en solskyddsfaktor med hög SPF

  • Undvik att färga håret efter PRP Hår behandlingen i minst 2 veckor.

  • Undvik att ha mössa, keps eller hjälm 24 timmar efter behandling. 

bottom of page