top of page

PRF / PRP 

BioFillers 

Här används kroppens egen produceradw Plasman värms upp för att skapa denaturerat serumalbumin och blandas med naturliga tillväxtfaktorer från blodet. Detta i sin tur skapar ett biologiskt fyllmedel eller "BioFiller" som härstammar helt från helblod, med utökade resorptionsegenskaper som gör att materialet kan hålla i upp till 6 månader.

Vampyrbehandling (PRP/PRF)

Din kropp har förmågan att regenereras och behandla vävnad i alla delar av huden. Stamcellerna gör det varje dag under ditt liv. PRF-stamcellsföryngringsterapi, känd som självföryngringsbehandling, är en ledande behandling som utnyttjar healingskraften av blodplättar och tillväxtfaktorer i ditt eget blod för att stimulera stamcellsresponsen.

I-PRF är en förkortning för termen "blodplättsberikad fibrin". Det är 2a generationen av den gamla välkända behandlingen PRP. PRF är känt över hela världen och har ett brett utbud av indikationer, inklusive dermatologi, kosmetika, tandvård, ortopedi och andra medicinska grenar. Den kallas även Vampyrbehandling.

I-PRF (Injicerbar blodplättrik Rich Fibrin) är en ny fibrinogenrik blodplättinnehållande metod för användning i flytande form för att underlätta appliceringen av ämnen. I-PRF erhålls genom centrifugering av kundens blod i rören utan några tillsatser. Den resulterande beredningen är således 100% naturlig och kan tryggt användas i huden. Den representerar revolutionerande regenerering och hudregenereringsprocess vid hjälp av stamceller och tillväxtfaktorer som tas från eget blod. Vårt blod innehåller särskilda tillväxtfaktorer som stimulerar proliferation av fibroblaster och keratinocyter, som deltar i produktionen av kollagen och keratin, och spelar en viktig roll i omsättningen av skadade celler och bildandet av nya blodkärl och leder därmed till produktion av en ny vävnad.

Behandlingen upprepas 3–4 ggr under en 2 månaders period. Efter enbart en behandling kan man märka upp till 30% förbättring. Det rekommenderas då att behandlingen upprepas en gång per år eller efter behov.

PRF stamcellsföryngringsterapi kan användas för:
Reducering av rynkor
Behandling av akneärr
Föryngring av huden på ansiktet, händerna och andra delar av kroppen
Naturlig volymförstoring i läppar/kinder
Stimulering av hårväxt
Behandling av mörka ringar runt ögonen
 


 

FÖRBEREDELSE
Före behandlingen kommer behandlaren att ta 10 till 20 ml av ditt blod via en kanyl. Den smärta du eventuellt känna är minimal, samma som vid en klassisk blodprovstagning. Därefter kommer behandlaren att separera plasman från andra komponenter i ditt blod vid användning av en höghastighetscentrifug.

BEHANDLINGEN
Behandlingen utförs snabbt och enkelt. Plasman appliceras under huden med hjälp av injektioner eller microneedling, det är behandlaren som avgör appliceringsmetoden. Resultaten är synliga några dagar efter behandlingen, medan den fulla effekten förväntas under de kommande månaderna på grund av processen att skapa nytt kollagen och elastin. Under denna period återupplivas huden, blir mjukare, mer elastisk och synligt regenererad.

 


ÅTERHÄMTNING
Efter proceduren är det möjligt att se rodnad, svullnad och känna minimal smärta i det behandlade området, vilket vanligtvis försvinner inom några timmar till 1 dag, beroende av appliceringsmetoden. De flesta kunder återgår till sin normala aktivitet omedelbart efter behandlingen.

Inom några veckor efter behandlingen syns en allmän förbättring av hudens fukt, struktur och ton. Efter tre till sex veckor börjar utvecklingen av ny kollagen och nya blodkärl, och under de kommande tre till sex månaderna försvinner synbart linjer. Den fulla effekten av behandlingen kan ta upp till två år, beroende på personen men resultatet är långvarigt och värt att vänta på.

Frågor och svar Kring PRF / PRP

 

 

PRF är injicerbart Platelet Rich Fibrin och är en andra generationens koncentrat av blodplättar och som inte använder sig av antikoaguleringsmedel och aktivator. PRF omvandlas till gel direkt efter injektion och fungerar därför som en filler.

Användningen av blodkoncentrat inom estetisk och regenerativ medicin har ökat stort. Patienterna gillar konceptet att använda kraften i sina egna celler i stället för syntetiska alternativ i jakten på ett yngre och fräschare utseende.

PRP

Text 

Platelet Rich Fibrin -PRF

BEHANDLINGSOMRÅDEN PRP / PRF

alistair-cowin-4gU0AY5YIDA-unsplash_edited.jpg

Håravfall

text

FRÅGOR & SVAR KRING BOTOX

att tänka på
FÖRE PRFBEHANDLING

text

att tänka på
EFTER PRFBEHANDLING

Dtext

bottom of page