top of page

Botox som Rynkbehandling
Östermalm, Stockholm

På vår hudklinik i Stockholm utför vi olika typer av rynkbehandlingar inom olika områden.

Vill du bli av med argrynkan mellan ögonen, minimera linjerna på halsen eller kanske bli av med svettningar? Botulinumtoxin är ett muskelavslappnande medel som injiceras i musklerna eller huden beroende på område. Neurotoxin minimerar och förebygger rynkor i pannan, halsen, runt ögonen och andra områden på huden. Kontakta oss idag för en konsultation!


Botox är egentligen ett varumärke som ägs av Allergan och är en i mängden av Neurotoxiner på marknaden. För enkelhetens skull säger vi Botox istället för Botulinumtoxin framöver. På kliniken använder vi oss främst av Vistabel (Botox) och Azzalure (Dysport) från Galderma. 


Vi har även en tjänst där man kan göra rynkbehandlingar och betala månadsvis som ett abonnemang. Läs gärna mer om detta under fliken Linné Infinity. 

Frågor och svar Kring botox

Botox förebygger och minimerar rynkor
 

Muskelavslappnande behandling med toxin är den absolut vanligaste estetiska behandlingen som utförs på kliniker världen över. Dynamiska rynkor som uppstår när du rör ansiktsmuskulaturen, t.ex. ler, skrattar eller rynkar pannan kan ofta dra ner pannan och ge en trött blick. De kommer med tiden i takt med att huden förlorar fukt, volym och elasticitet. De uppstår även på grund av tyngdkraftens verkningar.

Våra erfarna behandlare i Stockholm kan med botox /neurotoxin reducera uppkomna rynkor och fina linjer i pannan, hals eller vid ögon på ett naturligt sätt. Botulinumtoxinet får musklerna i det lokala området att slappna av, ögonbrynen höjs och du får ett mer utvilat utseende. Även hudens kvalitet förbättras då talgproduktionen och porerna minskar.

Botoxbehandlingen är säker och är idag en av de mest använda metoderna för att ta bort dynamiska rynkor. Om man har djupare rynkor kan man behöva komplettera botoxbehandlingen med fillers. Diskutera detta med din botox behandlare vid konsultation.  

Förutom estetiska behandlingar kan botulinumtoxin även användas för att hjälpa med andra besvär såsom svettproduktion i händer och armhålor, tandgnissel samt spänningshuvudvärk. 

Läs om alla olika områden nedan i bildspelet.

Är botoxbehandlingen permanent
 

Botox ger inte något permanent resultat. Men notera att efter behandlingen är "rynkigheten" oftast bättre än innan före behandlingen även om toxinet slutat verka. 

 

Hur länge botox verkar är individuellt. För de flesta personer (90%) håller behandlingen i 3-5 månader. Ett fåtal patienter har en något kortare upplevelse än 3 månader och andra en längre verkningstid än 5 månader. 

 

Den muskel som behandlats med botulinumtoxin återfår gradvis sin funktion. Det tar normalt 3 - 4 månader efter behandling. Redan efter ca 2 månader börjar muskeln röra på sig och effekten är helt borta efter runt 4 månader.

 

De flesta som behandlar sig med botox i Stockholm vill ha bibehållen effekt. Det vanligaste är att upprepa behandlingen 2-3 gånger per år.

Blockad av svettkörtlar varar längre än för muskler. Effekten kan sitta kvar upp till 7- 9 månader. 

Boka en botox konsultation med någon av våra erfarna behandlare:

Doktor Marian Diaz, 

Sjuksköterska Emma Brasen

Sjuksköterska Julia Melki och SSK Madeleine Mesterton

De kan också svara frågor kring vår abonnemangstjänst av botox Linné Infinity.

BEHANDLINGSOMRÅDEN FÖR BOTOX

alistair-cowin-4gU0AY5YIDA-unsplash_edited.jpg

Arga rynkan

Bekymmersrynkan och rynkor mellan ögonen är dynamiska. Dessa uppstår när musklerna drar samman huden på samma ställe om och om igen. 

 

Behandlingen är relativt smärtfri och det tar 14 dagar till full effekt. Det varierar hur länge den muskelavslappnande botoxen håller men oftast 3-6 månader har du effekt. 

FRÅGOR & SVAR KRING BOTOX

Att tänka på före behandling med botox

Behandlingen med botox föregås alltid av en konsultation, vilket inte kan göras i direkt anslutning till själva behandlingen, utan nya regelverket kräver 48h betänketid om du ej behandlat dig på Linné Hudklinik tidigare.

 

​Tillsammans med din behandlare går ni igenom vad du önskar för resultat och vilken hudstatus du har. Således säkerställer vi att om toxin är en lämplig behandling.

 

​Boka konsultation senast 48 timmar innan planerad behandling.

att tänka på
EFTER BotoxBEHANDLING

Du kan återgå till normal aktivitet direkt efter behandling med botox. Dock bör du undvika hård fysisk aktivitet samma dag eller att flyga. Kontakta oss om du upplever någon biverkan. 

​Om behandlingens resultat inte motsvarar förväntad effekt är du välkommen på ett återbesök men tidigast efter 14 dagar och inom 3 veckor.

Ett återbesök är kostnadsfritt (gäller ej botox light).

Välutbildad personal

Våra hudterapeuter är auktoriserade och har genomgått flertalet kurser och vidareutbildningar för att kunna erbjuda de bästa behandlingarna på marknaden samt kunna säkerställa och hålla en hög kvalitet. Din säkerhet är viktig för oss!

_N7A2266.jpg

Vi har ett gemensamt etiskt kontrakt

Vår personal har undertecknat och förbundit sig att följa ett antal etiska principer. De deltar fortlöpande i utbildningar inom området, upprätthåller kontinuitet i antalet behandlingar för att säkerställa praktiska färdigheter samt arbetar med godkända och vetenskapligt väldokumenterade produkter.

bottom of page