top of page

Trådlyft FAQ

En säker, effektiv & icke-kirurgisk behandling för omedelbar och långvarig hudföryngring! 

FRÅGOR & SVAR OM TRÅDLYFT

Vem passar att göra trådlyft?

Alla som vill ha hudförbättring & uppstramning i ansiktet, kring käklinje, runt mun och ögon är bra kandidater för behandlingen. Vi rekommenderar inte trådlyft till allt för unga personer. Konsultation är viktig, där diskuterar vi om trådlyft är rätt för dig och vilka resultat du kan förvänta dig.

 

Vilket resultat kan du förvänta dig?

Omedelbart efter behandlingen får du en uppstramning men maximal effekt av trådlyftsbehandlingen ses vanligen efter tre - fyra månader. Effekten håller i cirka 1,5 år beroende på livsstil, ålder, hudtyp etc. Vi rekommenderar en ”touch up” efter cirka 6-8 månader för att den föryngrande effekten ska hålla ännu längre.

Resultatet är att huden får en ny spänst och stramhet. Behandlingen är även bra i preventivt syfte för att förebygga hängig och slapp hud. Tjocka trådar passar inte till tunn och slapp hud.

 

Vilka områden kan man behandla?

Trådlyft kan i princip göras på hela kroppen. De behandlingsområden som vi idag erbjuder är mellan samt nedre delen av ansiktet - under hakan, hamsterpåsar, kinder, runt mun, nasolabialveck omkring näsan. 

Finns det  risker eller biverkningar?

Trådlyft är en mycket säker metod med endast lättare reaktioner som svullnad, ömhet och blåmärken.

Efter behandling med tjocka trådar kan man ha en stram känsla, särskilt när man tuggar i några veckor. Allvarliga biverkningar är mycket sällsynta. Sällsynta fall kan man även få infektion som kan enkelt behandlas med antibiotika.

Samtyckes formulär &
Full Information

FÖRE BEHANDLING

Behandlingen skall alltid föregås av en konsultation minst 48 timmar före planerat tillfälle. Undvik att använda Ibuprophen (NSAID-preparat) eller Omega 3 en vecka innan behandling för att minska risken för blödning.

EFTER BEHANDLING

Man bör avvakta träning minst 72 timmar för att undvika risk för ökad svullnad pga. ökad cirkulation.

 

Vid lyftande (tjocka trådar) bör du undvika träning under minst en vecka. Undvik andra ansiktsbehandlingar så som laser och fillers eller tandläkarbesök 8 veckor efter behandling.

bottom of page