top of page

FRÅGOR OCH SVAR
FETTFRYSNING
(Body Sculpting ColdSculpting)

I Stockholm utför vi Fettfrysning / coldsculpting även kallad cryolipolys med Z-Lipo är en vetenskapligt bevisad metod för att reducera antal fettceller i det behandlade området. 

Nej, man får inte göra en Z-Lipo behandling om man har följande diagnoser:

Raynauds sjukdom, Gravid el ammar, Svår diabetes, Nyopererad, Köldallergi/extrem köldkänslighet, Försämrad leverfunktion, Hepatit C, Cirkulationsrubbningar eller Bråck. 

VILKA OMRÅDEN KAN MAN BEHANDLA MED FETTFRYSNING?

Kan alla göra en fettfrysning?

VI kan be handla flera områden. Magen är det vanligaste området men även rygg och sida dv kärlekshandtag "love handles" är ofta förekommande. 

Vi kan även behandla haka och bh bandens på ryggen. Andra områden är:

- Armens undersida 

- Rumpa

- Manliga bröst (på sidan) 

- Insida lår kan behandlas men behöver ofta flera behandlingar för att undvika ingröpning eller så kallade shark bites.

Vissa områden behandlas bättre med vår Insculpt 4.0:

Läs gärna mer om Insculpt på https://qryo.se/insculpt/

före och efterbilder
fettfrysning

fettfrys.JPG
fettfrys_coolshaping.JPG
fettfrysning.JPG
coolshaping.JPG
För fler bilder se vår Instagram
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

I genomsnitt kommer upp till 20% av fettcellerna i det behandlade området att elimineras. Det är vetenskapligt bevisat att de fettceller som dör av behandlingen inte kommer tillbaka (dock kan de kvarvarande fettcellerna i området fortfarande bli större om du går upp i vikt). Exakt hur mycket som kommer att försvinna är inget vi kan förutse eller garantera. Allt beror på hur mottaglig just din kropp och dina fettceller är. En del upplever att det är mer än 20%, en del mindre.  Det är också så lång tid det tar innan man kan se det slutgiltiga resultatet. Dock kan man redan efter 4-6 veckor märka av en förändring, en del kan se resultat redan efter 2-3 veckor. 

 

För bästa effekt rekommenderar vi 2-3 behandlingar av samma område med minst 8 veckors mellanrum. Vi rekommenderar också kolhydratfattig kost och daglig motion för att öka effekten ytterligare. Dessutom blir ju hela du piggare och starkare!

Finns det några risker eller biverkningar med fettfrysning?

Enligt de vetenskapliga studier som gjorts av fettfrysning finns det inga eller få långsiktiga risker eller komplikationer av behandlingen. Man kan få blåmärken och en del upplever "stickningar" i det behandlande området men det försvinner efter några dagar upp någon vecka eller två. Det kan före ligga en minimal risk för köldskada likt ett brännsår men det är ytterst ovanligt. Det har förekommit mycket ovanliga rapporterade fall där den behandlade har utvecklat hyperplasi av fettcellerna, dvs omvänd effekt.

Kan man träna som vanligt efter en fettfrysningsbehandling?

 

Ja det kan man. Det är alltid bra att röra och träna behandlar område regelbundet. Vi rekommenderar även Lymfmassage. På Linné erbjuder vi Lymfmassage i form av pressoterpi från QRYO

Vad är det för skillnad mellan fettfrysning med Z-Lipo och en behandling med CoolSculpting®?

 

CoolSculpting® är ett registrerat varumärke som ägs av Allergan /Abbivie men har i många sammanhang felaktigt blivit ett samlingsnamn för fettfrysning. Teknologin och metodiken är i stort sätt lika men det genomförs av en annan specifik maskin. På Linné Hudklinik använder vi oss av en Z-lipo 

cryolipolysis maskin från tyska Zimmer.

LÄS GÄRNA VÅRT SAMTYCKE FORMULÄR

FÖRE BEHANDLING

Behandlingen bör föregås av en konsultation.

Då möter du någon av våra trevliga sjusköterskor eller hudterapeuter på Linnegatan 35, Östermalm Stockholm.

Då mäter vi potentiellt område, diskuterar dina förutsättningar och vilka förväntningar du har och resultat du kan få.

detta händer under behandlingen

Innan du behandlar dig får du göra en hälsodeklaration därefter träffar du en av våra hudterapeuter. Du får lägga dig på vår behandlingssäng. Du beskriver om fettförbränning eller muskeluppbyggnad är i fokus och vilka områden du vill fokusera på.

Därefter fäster din behandlare plattor på kroppen med hjälp av elastiska band. Insculpten har även plattor för armarna, lår och vader kan också behandlas.

 

När maskinen startar skickas elektromagnetiska pulser till det behandlade området. Du känner starka kontraktioner, en del finner det obehagligt men ingen smärta om du inte väljer att utmana dig och köra hårt under behandlingen.

 

Behandlingen brukar ofta bli behagligare för varje gång eftersom man vänjer sig vid metoden och den känsla som uppstår. 

EFTER BEHANDLING

Enligt de vetenskapliga studier som gjorts av fettfrysning finns det inga långsiktiga risker eller komplikationer av behandlingen. Man kan få blåmärken och en del upplever "stickningar" i det behandlande området men det försvinner efter några dagar upp någon vecka eller två.

Välutbildad personal

Våra hudterapeuter är auktoriserade och har genomgått flertalet kurser och vidareutbildningar för att kunna erbjuda de bästa behandlingarna på marknaden samt kunna säkerställa och hålla en hög kvalitet. Din säkerhet är viktig för oss!

_N7A2266.jpg

Vi har ett gemensamt etiskt kontrakt

Vår personal har undertecknat och förbundit sig att följa ett antal etiska principer. De deltar fortlöpande i utbildningar inom området, upprätthåller kontinuitet i antalet behandlingar för att säkerställa praktiska färdigheter samt arbetar med godkända och vetenskapligt väldokumenterade produkter.

bottom of page