top of page

Frågor & SVAR PRP

Vad är PRP bra för?

PRP är en förkortning för Platelet Rich Plasma. Vid en PRP-behandling får du lämna blod som sedan centrifugeras så att ämnen som kan vitalisera huden koncentreras. Plasman kan injiceras i hårbotten eller ansikte för att motverka håravfall eller skapa hudföryngring.

Vad kostar PRP-behandling?

Priset för en vanlig PRP-behandling varierar beroende på vad som behandlas. VÅR PRISLISTA

Hur lång tid tar en PRP Behandling?

Ca 45 minuter

Behöver jag bedövning?

De allra flesta kunder tar ingen bedövning. Vi rekommenderar att ta två Alvedon innan (Paracetamol) Däremot skall du undvika Ipren (Ibuprophen) då det ökar risken för blåmärken. 

Hur ofta behöver jag göra en PRP behandling?

Vi brukar rekommendera 3–4 behandlingar med 20-25 dagars mellanrum för att på bästa sätt aktivera de positiva processerna i kroppen. Hur många behandlingar som behövs diskuteras vid en kostnadsfri konsultation.

 

När kan jag förvänta mig resultat?

Vår rekommendation är att göra 3 eller 4 behandlingar med 3 veckors mellanrum. Efter ca 3 månader har det nya, stärkta håret växt fram. Då gör vi en uppföljning och diskuterar framtida eller ytterligare behandlingsplan. 

Räcker en kur PRP livet ut?

PRP inte en permanent lösning till håravfall. PRP hjälper till att bromsa det och stimulera ny tillväxt. Vilken effekt PRP har är individuellt då alla har olika förutsättningar. Om du skall jobba med håravfall är det bra att komma tidigt. 

Vi rekommenderar alltid att du bokar en kostnadsfri konsultation hos oss för bedömning.

När kan jag inte göra en PRP behandling?

 Om du är gravid eller har allvarlig sjukdom så som cancer utför vi inte PRP behandling. 

Kan man stoppa håravfall?

  Vi rekommenderar PRP för att motverka och stoppa plötslig håravfall genom att kontinuerligt göra behandling.

Har du ett kraftigt håravfall eller istället vill förändra din hårlinje eller fylla ut ditt hår på något ställe så kanske inte PRP är för dig. Det finns hårtransplantation och andra lösningar. Boka en konsultation så för att veta om PRP är något för ditt problem. 

Vem utför prp på Linné hudklinik

   Hos oss är det våra duktiga sjuksköterskor Emma, Madeleine och Julia som utför behandlingen 

Hjälper PRP mot håravfall?

Vid en PRP behandling på Linné Hudklinik  utvinner vi kroppsegna tillväxtfaktorer / blodplasma , så kallade trombocyter, som vi sedan injicerar in i skalpen. Du kan välja mellan att enbart injicera enbart kroppsegen blodplasma eller addera acceleratorer som ytterligare förstärker behandlingen. 

Behandlingen vidgar storleken på hårsäcken som ofta är förkrympt. När storleken på hårsäcken ökar orkar hårsäcken börja producera ett hårstrå igen av bättre och starkare kvalitet.

På så sätt kan PRP förebygga håravfall effektivt och naturligt.

Hjälper PRP mot håravfall i tidig ålder?

En PRP behandling kan hjälpa mot håravfall oavsett ålder. Om du är ung eller äldre, kanske är i klimakteriet spelar ingen roll. PRP verkar genom att förstärka hårsäcken och ge den med näring. Tillväxtfaktorerna som injiceras är kroppsegna och naturliga. Dessa skapar nya kapillärer i hårbotten samtidigt som hårsäcken växer i storlek. Detta gör att hårsäckar som har varit förkrympta kan väckas till liv igen istället för att dö ut. Helt förlorat hår kan ej återfås. 

att tänka på
FÖRE PRF-BEHANDLING

Drick ordentligt med vatten inför din behandling. Det kan underlätta när vi ska ta blod från dig.

 

Undvik att ta omega-3 tillskott eller äta mat med mycket omega-3. Omega-3 kan fungera blodförtunnande vilket gör att risken för blåmärken under behandlingen ökar. Det är inte farligt men det är trevligare med mindre blåmärken.  

Vi rekommenderar att inte ta värktabletter med ibuprofen senast 48 timmar innan din behandling t.ex Ipren av samma orsak. Ta gärna Alvedon eller paracetamol innan då det kan minska smärtan.

 

Undvik alkohol 24 timmar innan behandlingen.  

Inför behandling med PRP / PRF i hårbotten bör du duscha och tvätta håret samma dag innan behandlingen. Ring eller maila gärna om du har några frågor. Boka en konsultation med din behandlare innan. 

att tänka på
EFTER PRF-BEHANDLING

Eftervård och metoder för att förebygga infektion eller skada

  • Du skall undvika att ta på eller röra det behandlade området samma dag som behandlingen. Det finns en infektionsrisk då området kan vara skadad eller sårigt.

  • Undvik träning, bastu & jacuzzi i 24 timmar för att minska risken för svullnad och infektion i området. För bästa resultat så bör du avvakta med att duscha till dagen efter. Då får plasman längre tid att verka.

  • Undvik direkt solljus ca. 2 veckor och bör använda en solskyddsfaktor med hög SPF

  • Undvik att färga håret efter PRP Hår behandlingen i minst 2 veckor.

  • Undvik att ha mössa, keps eller hjälm 24 timmar efter behandling. 

bottom of page