top of page

Fraktionerad Laser
Frax 1940 från Candela Nordlys
Stockholm Östermalm

fraktionerad laser
Frax 1940 hudföryngring
i Stockholm, östermalm

Efterfrågan av estetiska icke-ablativa eller icke-kirurgiska ingrepp med kort eller ingen så kallad ”down-time” har under de senaste åren ökat i Stockholm. ”down-time” brukar man kalla perioden efter en behandling då man exempelvis kan vara röd eller svullen i det behandlade området. På Linné på Östermalm har vi en Frax laser behandlar hudens yta för en härlig hudföryngring. 

Frax 1940™ fraktionellt laser handstycke till vår Nordlys. Frax 1940-handstycket uppnår kontrollerade ytliga djup av fokal epidermal effekt. En nyligen genomförd klinisk studie visade höga förbättringsfrekvenser efter behandlingar med hudförnyelse till fotoåldrad hud (90 % av bedömningarna rapporterades som förbättrade), tillsammans med hög nöjdhet hos kunderna är detta en mycket bra behandling för hudytan. Klinisk fotografering visade synlig förbättring på så lite som två behandlingar.

Frax 1940 är godkänd av FDA. 

Vi har det första Frax 1940 handstycket i Stockholm.

Källor: 

1. Ellipse Frax 1940, 510(k) clearance (K192951), March 2020.
2. Ellipse Ydun Frax 1550, 510(K) clearance (K180406), March 2018.
3. Nordlys 510(k) clearance K161162, September 2016
4. IRB-approved Study. Data on file, Candela, 2020.

FraxPro_Handpiece1940_edited.jpg

Varför fraktionerad lasermed Frax 1940?

Det finns flera skäl till varför Frax 1940 ger så fina resultat:

- Effektivitet: Frax 1940 är en fraktionerad laserbehandling som används för att förbättra hudens textur och stimulera kollagenproduktionen. Det fraktionerade tillvägagångssättet innebär att lasern arbetar i små områden på huden, vilket ger mer precisionskontroll och resultaten blir mer effektiva och märkbara.

- Frax 1940 kan anpassas för att behandla olika hudtyper och behandla olika hudproblem, rynkor, pigmentering och stora porer. Detta gör det till en mångsidig behandling som kan anpassas efter individuella behov och önskemål.

 

- Minimal återhämtningstid: Eftersom Frax 1940 är en fraktionerad laserbehandling är det vanligtvis mindre invasivt än traditionella laserbehandlingar. Detta innebär att det finns minimal återhämtningstid för de flesta patienter, vilket gör det möjligt att återgå till normala aktiviteter snabbt efter behandlingen.

 

- Minimala biverkningar: Frax 1940 anses vara en säker behandling med minimala biverkningar. Vanliga biverkningar kan omfatta mild rodnad, svullnad och klåda, men dessa försvinner oftast inom några dagar. Den är även CE-märkt och FDA godkänd.

 

- Resultat på lång sikt: Eftersom Frax 1940 stimulerar kollagenproduktionen i huden kan resultaten vara långsiktiga och förbättras över tid. Detta innebär att patienterna kan förvänta sig fortsatta förbättringar även efter avslutad behandling.

Varför frax 1940?

  • Behandlar svåra pigmentfläckar och solskador

  • Get lyster och motverkar ”grå” hud

  • Behandlar ytliga rynkor.

Frågor och svar Frax 1940

Vad är Frax Pro 1940 från Candela?

Frax Pro™-systemet är en icke-ablativ fraktionerad laser för ytlig (Frax 1940™) hudförbättring och föryngring. Frax 1940 är framförallt en estetisk behandlingsmetod som används för att förbättra hudens utseende och åsidosätta tecken på åldrande. Den bygger på tekniken för fraktionerad laserbehandling och har utvecklats för att ge mer precisa och anpassningsbara resultat.

 

Hudens förnyelseprocess främjas genom att laserenergi levereras i små kanaler, vilket stimulerar kollagenproduktionen och aktiverar hudens naturliga helande mekanismer. På detta sätt kan frax 1940 behandla ett brett spektrum av hudproblem och förbättra hudens textur, ton och lyster.

 

Vad kan jag förvänta mig för effekt?

  • Behandlar svåra pigmentfläckar och solskador

  • Get lyster och motverkar ”grå” hud

  • Behandlar ytliga rynkor.

-Den här lasern är icke-ablativ, vilket innebär att den har en snabb läktid.

 

Hur lång är den förväntade nedtiden ”down-time”

Återhämtningstiden varierar från 1 till 5 dagar. Frax Pro-systemet förnyar det underliggande hudvävnaden samtidigt som ytan på huden förblir intakt, vilket möjliggör minimal återhämtningstid och snabbare läkning. Värmen från lasern kan kännas som en mild solbränna och det är normalt att huden ser rosa ut eller känns känslig efter behandlingen. Du kan eventuellt flagna något.

Hur många behandling behövs?

De flesta patienter behöver 1-3 behandlingar, beroende på dina förväntningar. Lägg gärna till retinol produkter efter laserbehandling vilket kan förbättra det kliniska resultatet. Vi rekommenderar även att kombinera frax Pro 1940 med SecretRF Microneedeling med radiofrekvens för ett ännu bättre resultat.

 

Hur fungerar Frax Pro 1940?

Frax Pro-lasern fungerar enligt principen om kontrollerad skada. Frax pro systemet levererar precisa och små burstar av laser energi, vars varaktighet, djup och bredd helt kan anpassas av behandlaren. Värmen som levereras av lasern stimulerar produktionen av kollagen och startar igång hudens läkningsprocess, vilket förnyar hudstrukturen under de följande tre månaderna. Obehag minskas genom en inbyggd kylsystem för huden och bedövningssalva kan användas vid behov men det behövs normalt inte. Varje person har olika behov och din behandlare kommer dina mål noggrant innan behandlingen. Frax 1940 kan med fördel kobineras med Secret RF för de som har djupa acneärr, rynkor, kirurgiska ärr, ojämn textur, och bristningar.

 

Hur länge varar resultatet?

När effekterna blir synliga kan de vara kvar i upp till tre år.

 

Hur lång tid tar behandlingen?

Behandlingen tar vanligtvis mellan 20 och 30 minuter beroende på storleken på det område som ska behandlas. De flesta patienter erbjuds en kurs om tre behandlingar, men detta kan variera beroende på dina specifika behov. Det är viktigt att använda ett solskyddsfaktor på huden efter behandlingen.

Vilket tillstånd kan INTE behandlas med Frax- 1940 lasern?

Denna laser är bra för ytliga hudtillstånd. Den behandlar inte:

 

Melasma

Volymförlust (endast fillers eller fettöverföring kan behandla detta)

Akneärr (då rekommenderar Secret RF eller Dermapen4)

Djupa rynkor (då är Secret RF i kombination av fillers och botox ett bättre alternativ)

Smiling 30 year old woman at the window. Fresh light blue background..jpg

konsultation med hudterapeut

Vid våra konsultationer kan du även få hjälp med vilka hudvårdsprodukter som passar dig, din hud och dina behov.

Vi arbetar med några av marknadens bästa medicinska hudvårdsmärken. Vi kan hjälpa dig med allt från rengöring till val av hudkräm och serum. Kom in och prova Neostratas och ZO-Skins fantastiska produkter. 

Vi har även solskydd från Heliocare samt brun utan sol från Bronza. 

Välutbildad personal

Våra hudterapeuter är auktoriserade och har genomgått flertalet kurser och vidareutbildningar för att kunna erbjuda de bästa behandlingarna på marknaden samt kunna säkerställa och hålla en hög kvalitet. Din säkerhet är viktig för oss!

_N7A2266.jpg

Vi har ett gemensamt etiskt kontrakt

Vår personal har undertecknat och förbundit sig att följa ett antal etiska principer. De deltar fortlöpande i utbildningar inom området, upprätthåller kontinuitet i antalet behandlingar för att säkerställa praktiska färdigheter samt arbetar med godkända och vetenskapligt väldokumenterade produkter.

bottom of page