top of page
173628BF-A698-41D3-8673-5337B6249453.JPG

IPL NORDLYS
PIGMENTERINGAR  Stockholm

Vår hud åldras på grund av solexponering och minskad produktion av kollagen. IPL-behandlingar av solskadad hud (vitalisering av huden eller Skin rejuvenation) hjälper dig att behålla ett yngre och fräschare utseende.

IPL-behandlingar av solskadad hud får huden att se jämnare ut genom att ta bort åldersfläckar, ojämn pigmentering och diffus rodnad. Hudvävnaden förbättras och många kvinnor uppger att det blir lättare att använda smink.

 

Ansiktsbehandlingar är mest populärt, men alla delar av kroppen kan behandlas.

PIGMENTERING

Melasma, ojämn hudton, fräknar, solfläckar (solar lentigo) är exempel på behandlingsbar pigmentering med IPL. Huden ska vara så ljus som möjligt vid behandling för att kontrasten mellan din hud och pigmentförändring ska vara så stor som möjligt. Tänk på att INTE använda brun utan sol två veckor innan behandling!


Pigmentet mörknar efter behandlingen, din hud kan kännas solvarm och vara lite röd någon dag. Huden kan se grå och lite smutsig ut och på vissa lite svullen. Det är viktigt att inte pilla och skrubba på de mörka skorpor eller korn som uppkommer. Det är pigment som oxiderat och ska stötas bort i lugn och ro. Du kan med fördel använda make-up dagen efter din behandling. Inom 5 – 14 dagar har din hud läkt och upplevs finare i sin struktur och färg.

Vid behandling av solfläckar på tex händerna bildas en lite tjockare skorpa som kan lämna ett litet rött märke vilket varar ett par månader. I vissa, ovanliga, fall kan melasma förvärras med IPL och då behövs annan behandling.

Efter behandlingen kan du känna dig lätt brännskadad som man gör efter en dag i för mycket solljus. Skydda dig från sol i 30 dagar och använd alltid SPF 30 – 50. 

För att utföra behandlingen riktas korta, säkra stötar av ljus mot huden. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa att de använda våglängderna absorberas av hemaglobin i de fina blodkärlen och melaninet i åldersfläckarna. När celler som innehåller mycket melanin eller hemaglobin är behandlade, värms de upp och förstörs inom några tusendels sekunder.

Någon vecka efter behandlingen börjar pigment att vandra uppåt i huden, och du kan se lite ”smutsig” ut. Efter 2-3 veckor har huden exfolierat och ser bättre ut.

Redan efter två behandlingar med 4-6 veckors mellanrum, ser du en jämnare hudton och även hudtexturen är mjukare. För att bibehålla resultatet kan du upprepa kuren varje år.

Du hittar oss i på Linnegatan på Östermalm Stockholm, vi använder oss av IPL Nordlys från Candela! 

IPL_9.jpg
13FE6FEE-B207-4FE5-B092-E2DFC80ECFFF.JPG

Frågor & Svar

Gör behandlingen ont?

Behandlingen kan upplevas lite smärtsamt då varje blixt känns som en gummisnärt på huden. Smärtan är dock lika kortvarig.

Efter behandlingen känns det som en lättare brännskada som man får efter en dag med för mycket solande. Även den känslan försvinner fort ( 1 - 2 timmar).

FÖRE BEHANDLING

Behandlingen bör föregås av en konsultation.

Rengör huden noggrant ca en timme innan behandling.

Det är viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-krämer) före och under behandlingsperioden.

Sluta med brun utan sol minst 10 dagar innan behandling!!

EFTER BEHANDLING

Du kan återgå till normal aktivitet direkt efter din behandling men en effekt som kan synas efteråt är att du kan vara lite rödrosig i huden.

Smörj huden med återfuktande hudkräm, gärna rekommenderade produkter från Neostrata eller ZO Skin.

Efter behandlingen bör du undvika solexponering i 30 dagar, även om det inte

finns några tecken på inflammation i det behandlade området. Använd solskydd (minst SPF 30) om solexponering inte kan undvikas.

bottom of page