top of page

Behandling av ytliga blodkärl
Stockholm

Du behöver inte längre bekymra dig över ytliga blodkärl i ansiktet. Dessa tunna kärl (kallas telangiectasias) runt näsan eller på kinderna är små blodkärl nära hudens yta som ofta är en följd av solexponering. Ibland uppträder kärlen som ett enda rött område. 

Vad
behandlas

Favicon.png

Hudförbättrande

Ytliga blodkärl

Rosacea

ANTAL
BEHANDLINGAR

A1BB2A76-6EC7-4A63-9D91-8A6E509BE249.JPG

2 - 4 

behandlingar beroende på område samt individuella skillnader

4-6 veckors mellanrum.

tid
 

Risker

Round Clock
Hexagon med en Cross

20-30

minuter

Få risker, övergående svullnad, rodnad, klåda, brännskada. Mörk hud, solbränna samt brun-utan-sol riskerar att ge brännmärken vid IPL-behandling

BEHANDLINGEN

Korta säkra stötar av IPL-ljus riktas mot huden. Systemet filtrerar ljuset för a säkerställa de våglängder som absorberas av hemaglobinet i blodet i dina kärl. Ljuset omvandlas till värme som förstör proteinet i kärlväggen, vilket leder till att kärlen gradvis försvinner efter behandling. För att säkerställa bästa möjliga överföring läggs ett tunt lager gel på huden innan behandlingen.

KÄRL I ANSIKTET

Ytliga kärl, teleangiectasia och diffus rodnad kan behandlas effektivt och säkert med IPL. Oftast försvinner kärlförändringen helt eller förbättras betydligt.

 

Behandling av ansiktet och tar runt 10 - 20 minuter. Även blå kärl på läppar kan vi behandla. Målet i behandlingen är hemoglobinet i kärlet. Kärlväggarna koagulerar och försvinner gradvis inom 14 dagar men brukar upplevas blekare redan dagen efter.

 

Efteråt kan du känna dig svullen 4 – 5 dagar efter din behandling och i vissa fall kan blåmärken uppstå. Vanligtvis behövs1 - 3 behandlingar är vanligt, du kan upprepa behandlingen efter 3 – 4 veckor efter första behandling.


Det är viktigt att du undviker snusning och rökning 4 timmar före behandling då nikotinet får kärlen att dra ihop sig och de blir svårbehandlade. Du får ett bättre och mer hållbart resultat om du är noga med din hudvård och följer goda hudvårdsrutiner, med Neostrats och Circadias hudvårdprodukter kan vi slräddar sy en rutin åt dig. För att bibehålla resultatet kan du upprepa kuren varje år. Boka gärna konsultation med en av våra hudterapeuter för att lära dig mer.

lenin-estrada-tMhS_tZzySg-unsplash.jpg

Sklerosering
kärlbehandling för ytliga blodkärl på benen

Sklerosering är en injektionsbehandling som behandlar ytliga ådernät på benen. Läkemedlet Aethoxysklerol injiceras långsamt med en tunn nål in i blodkärlen. Behandlingen påverkar kärlväggarna och får dem att dra ihop sig. När flödet i kärlen upphör kommer det förtvina och försvinna.

FRÅGOR & SVAR

Vilka blodkärl kan behandlas?

De vanligaste behandlingarna är ytliga blodkärl i ansiktet. Behandlingarna är mest effektiva på patienter med ljus hud som inte är solbränd vid tidpunkten för behandlingen. Om huden är mindre solbränd blir kontrasten mellan blodkärlet och bakgrundsfärgen på huden större, vilket gör behandlingen enklare.

För kärl på benen se ovan kring sklerosering.

FÖRE BEHANDLING

Det är viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-produkter) före och under behandlingsperioden. Annars kommer din solbrända hud att absorbera mer ljus, vilket gör behandlingen mindre effektiv och bekväm. Det är också en god idé att undvika rökning i 4 timmar före behandling.

 

Rengör huden noggrant ca en timme innan behandling.

EFTER BEHANDLING

Du kan återgå till normal aktivitet direkt efter din behandling men en effekt som kan synas efteråt är att du kan vara lite rödrosig i huden.

Smörj huden med återfuktande hudkräm, gärna rekommenderade produkter från Neostrata eller ZO Skin.

Efter behandlingen bör du undvika solexponering i 30 dagar, även om det inte finns några tecken på inflammation i det behandlade området.

lenin-estrada-tMhS_tZzySg-unsplash.jpg

Sklerosering
kärlbehandling för ytliga blodkärl på benen

Sklerosering är en injektionsbehandling som behandlar ytliga ådernät på benen. Läkemedlet Aethoxysklerol injiceras långsamt med en tunn nål in i blodkärlen. Behandlingen påverkar kärlväggarna och får dem att dra ihop sig. När flödet i kärlen upphör kommer det förtvina och försvinna.

bottom of page