top of page

SAMTYCKE FETTFRYSNING
(Body Sculpting ColdSculpting)

Information Fettfrysning : Cryolipolysis™ - Z-Lipo från Zimmer

Information Fettfrysning : Cryolipolysis™ - Z-Lipo från Zimmer

 

Sedan flera år har Cryolipolysis™ använts framgångsrikt för fettreducering - på lår, höfter, mage, skinkor, ridbyxlår och även för mansbröst. Med Cryolipolysis™ skadas fettcellerna av exponering för kyla på sådant vis att de utsatta fettcellerna så småningom dör undan utan att skada den omgivande vävnaden. Efter behandlingen elimineras fettcellerna helt via det lymfatiska systemet under en period av cirka 3 månader. Studier har visat att en permanent fettreducering på 20-30 % kan uppnås.

 

Fakta om fetceller:

- Varje vuxen har en begränsad mängd fettceller

- Vid bantning / viktminskning blir fetcellerna mindre i storlek men de är lika många

- Fetceller kan reduceras på två sätt, genom kirurgiskt ingrepp eller fettfrysning

- Kroppens lymfsystem tar hand om och fraktar bort döda fettceller

- En förstörd fettcell är borta för alltid och kommer ej tillbaka

 

Vilka biverkningar kan förekomma?

Cryolipolysis™ är praktiskt taget smärtfritt, utan biverkningar och icke-invasivt. Biverkningar vid Cryolipolysis™ är få. Ibland kan det dagarna efter behandlingen förekomma en rodnad eller en liten tryckkänslighet hos det behandlade området. Blåmärken är en annan biverkan som kan förekomma. Några patienter beskriver en känsla som liknar vanlig träningsvärk. Det kan före ligga en minimal risk för köldskada likt ett brännsår men det är ytterst ovanligt. Det har förekommit mycket ovanliga rapporterade fall där den behandlade har utvecklat hyperplasi av fettcellerna, dvs omvänd effekt.

 

Hur många behandlingar behövs?

Det kan räcka med en behandling, beroende på behandlingsyta etc. Detta beror på storleken och typen av behandlingsområde. Vanligt att upprepa 2ggr. Vu behandlar ej något område mer än tre gånger.

 

När ser man resultat?

Det är också så lång tid det tar innan man kan se det slutgiltiga resultatet. Dock kan man redan efter 4-6 veckor märka av en förändring, en del kan se resultat redan efter 2-3 veckor. För bästa effekt rekommenderar vi 2-3 behandlingar av samma område med minst 8 veckors mellanrum. Vi rekommenderar också fett / kolhydratfattig kost och daglig motion för att öka effekten ytterligare.

 

Områden som kan behandlas

- mage – höfter – midja – rygg - manligt bröstfett

- lår (på in- och utsida) dock risk för ”shark bites” vilket kan innebära upprepad behandling för att få jämnhet – överarmar - skinkor

 

Eftersom lymfsystemet är inkopplat och en viktig del av behandlingen rekommenderar vi att kombinera med kombinera fettfrysning både med vår kompressionsbyxa / lymfmassage och med Insculpt 4.0 från QRYO som stimulerar musklerna i magen och ökar fettförbränningen. 

FÖRE BEHANDLING

Behandlingen bör föregås av en konsultation.

Då möter du någon av våra trevliga sjusköterskor eller hudterapeuter på Linnegatan 35, Östermalm Stockholm.

Då mäter vi potentiellt område, diskuterar dina förutsättningar och vilka förväntningar du har och resultat du kan få.

detta händer under behandlingen

Innan du behandlar dig får du göra en hälsodeklaration därefter träffar du en av våra hudterapeuter. Du får lägga dig på vår behandlingssäng. Du beskriver om fettförbränning eller muskeluppbyggnad är i fokus och vilka områden du vill fokusera på.

Därefter fäster din behandlare plattor på kroppen med hjälp av elastiska band. Insculpten har även plattor för armarna, lår och vader kan också behandlas.

 

När maskinen startar skickas elektromagnetiska pulser till det behandlade området. Du känner starka kontraktioner, en del finner det obehagligt men ingen smärta om du inte väljer att utmana dig och köra hårt under behandlingen.

 

Behandlingen brukar ofta bli behagligare för varje gång eftersom man vänjer sig vid metoden och den känsla som uppstår. 

EFTER BEHANDLING

Enligt de vetenskapliga studier som gjorts av fettfrysning finns det inga långsiktiga risker eller komplikationer av behandlingen. Man kan få blåmärken och en del upplever "stickningar" i det behandlande området men det försvinner efter några dagar upp någon vecka eller två.

Välutbildad personal

Våra hudterapeuter är auktoriserade och har genomgått flertalet kurser och vidareutbildningar för att kunna erbjuda de bästa behandlingarna på marknaden samt kunna säkerställa och hålla en hög kvalitet. Din säkerhet är viktig för oss!

_N7A2266.jpg

Vi har ett gemensamt etiskt kontrakt

Vår personal har undertecknat och förbundit sig att följa ett antal etiska principer. De deltar fortlöpande i utbildningar inom området, upprätthåller kontinuitet i antalet behandlingar för att säkerställa praktiska färdigheter samt arbetar med godkända och vetenskapligt väldokumenterade produkter.

bottom of page